Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

TIDUR YANG CUKUP DAPAT KURANGKAN BERAT BADAN

FAKTA...Tidur yang cukup dapat mengurangkan berat badan. Hormon kortisol yang mengawal nafsu makan akan menurun. Hormon Ghrelin dan Leptin yang membuatkan anda mahu makan lebih banyak juga akan menurun. Jika tidak cukup tidur, produksi hormon-hormon ini semua akan meningkat. Dan anda akan terasa mahu makan atau 'craving' macam-macam walaupun tidak lapar. Jadi, jika anda suka buka peti sejuk atau periuk nasi lewat tengah malam, itu sebenarnya tanda bahawa anda memerlukan tidur ya, bukan makanan πŸ˜‚

PENTINGNYA DETOX

Berbeza jika ada knowledge dengan tak ada. Dan berbeza juga jika ada experience dengan tak ada. Jika sedia ada dan memiliki kombinasi keduanya,  pasti hasilnya padu. Skincare bukan cosmetic dan cosmetic pula bukan skincare. Combination = WOOOWWWWW !!!
Beauty without make up dapat dan beauty with make up pun dapat.Kesihatan dan kecantikan dalaman juga penting. Kombinasinya = OHSEM !!!
Luaran dan dalaman sama penting. Dari dalam terserlah luaran. Jika luar jer, tu yang masalah berulang tak habis ². Detox usus, detox juga hati ya. Usus dah bersih, hati juga pastikan tak ada masalah.

DIET RENDAH KARBO, TINGGI PROTEIN

Cuba Diet Rendah-Karbohidrat, Tinggi Protein Cara terbaik untuk anda turunkan berat badan dengan cepat adalah dengan diet rendah karbo. Selera makan anda akan berkurangan apabila anda amalkan diet rendah-karbo dan secara tak langsung anda akan turun berat badan secara automatik. Diet rendah-karbo memerlukan anda untuk mengurangkan pengambilan karbohidrat (nasi, mee, roti, dll) dan gantikan dengan makanan yang tinggi dengan protein dan lemak (daging, ikan, telur, yogurt).

KENAPA PERLU MEMAKAI KRIM MALAM ?

Kenapa PERLU memakai KRIM MALAM ? Ramai yang tanya, perlu ke pakai krim malam ? kalau cuci muka then terus tidur tak boleh ke ? Hakikatnya, krim malam sangat PENTING sebab waktu malam ni lah segala proses baik pulih kulit berlaku. Beza tau krim malam dengan krim pelembab muka 😱Krim malam biasanya :+ Banyak mengandungi bahan seperti retinol & Vit C yang baik untuk membaikpulih kulit+ Membantu anti-penuaan+ Meningkatkan penghasilan kolagen & elastin+ Mengurangkan garis² halus Jadi, make sure jangan miss tau krim malam. Tidur pun boleh cantik tau ! 😍